Mindfulness er en meditativ indstilling,
som skaber ro i sindet.

Jeg begyndte at træne den meditative indstilling, som i dag bliver kaldt mindfulness, i 1986.
Dengang var det eksotisk og også lidt suspekt at sætte sig ned og træne det ikke-dømmende, bevidste nærvær.
Her 33 år senere er jeg ikke i tvivl: meditationen har givet større selv-kundskab, skabt mere ro, og reduceret stress-reaktiviteten til et minimum.

Træner du mindfulness er du samtidig i gang med at skabe et ”indre klima”, som modvirker stress og gør, at du kommer meget mere i kontakt med dig selv.

I Gl. Rye er der på udvalgte mandage mulighed for at mødes i en lille gruppe og træne mindfulness i en rar og afslappende atmosfære. Læs mere om forårets Time In forløb under punktet “Opslagstavle” i menuen.

Vi træner en ikke-dømmende iagttagelse af tanker, følelser og kropssansninger.
Det er nemmere sagt end gjort og træningsvejen går over åndedrætsøvelser, øvelser i kontakt med kroppen og andre metoder.

Tag en lille pause mens du læser dette:

Læg hele din opmærksomhed på din vejrtrækning – indånding og udånding.
Slip alle andre tanker, lad sindet fyldes af indånding og udånding.
Lad alle andre tanker fare.  Koncentrer dig udelukkende om vejrtræningen.

Gør det nu …

Hvor lang tid tror du, der gik før du kom tid at tænke på dagens gøremål? Eller noget, du skulle huske? Eller blev optaget af smerten i din krop, solens varme gennem vinduet?

Tankerne kører stort set hele tiden.  Sådan er bevidstheden.  Mindfulness handler om at være opmærksom på det, som kører i sindet, altså ikke fortabe sig ind i det.  Det er en naturlig bevidsthedsfunktion, som vi alle har.

Den kan trænes.
Og det er det, du får tilbud om her.

Ring og hør om en aktuelt gruppeforløb eller en individuel session – se også datoer for mine Time In kurser under “Opslagstavle”.

Du er velkommen til at downloade denne bodyscan (19.6 mb). Den er gratis og giver dig mulighed for at komme i gang med at træne mindfulness med det samme.

Min inspiration og træning henter jeg mange steder, ikke mindst hos min fantastiske lærer gennem 33 år, Jes Bertelsen og hos Marianne Walther, som med sin blide insisteren på bevidstheden om kroppens betydning for den meditative praksis igen og igen er med til at åbne nye rum. Jes Bertelsen har skrevet mange bøger.  Et godt sted at begynde er “Nuets Himmel” og “Frihed”.
Den amerikanske læge og mindfulness-træner, Jon Kabat-Zinn er en vigtig person for udbredelsen af den meditative praksis, som kaldes mindfulness.  Læs f.eks.  “Full Catastrophe Living” og “Whereever You Go, There You Are“.