Det er med stor beklagelse, at vi må aflyse dette års kursus i Sinai.
Vores sidste tur skulle det have været….

Årsagen er den ustabile situation i Egypten – især i de store byer og i Nordsinai.
I værste fald frygter de en borgerkrigssituation – i bedste fald ønsker flyselskaberne, ved at indstille flyvningen til alle destinationer i Egypten, at lægge pres på magthaverne til at få sat gang i en ordentlig demokratiseringsproces.
I kursusledergruppen er vi rigtig kede af denne aflysning for vores deltageres skyld – og for vores egen.
Men allermest kede af det er vi for beduinerne, som med deres venlighed og omsorg har været vores værter igennem de 10 kurser, vi allerede har afholdt dernede.  For dem er det en indtægt, som kan holde deres familier i gang i mange måneder, som de går glip af. Og af et samvær med os, som de efterhånden er kommet til at betragte som en slags “familie”.
Kulturmødet med dem har været en stor oplevelse: for os at møde deres nænsomme facon, deres beredvillige stillen op til alle vores skøre ideer, deres gavmildhed og for dem at møde så mange kvinder der har en hel anden adfærd, end de er vant til.  Efterhånden har der udviklet sig en dyb, gensidig respekt.
En STOR tak til Eid, Feisal, Mohammed, Aude, Fairadh, Atif, Atayway , Chomma og alle de andre dejlige mennesker.
Vi kommer til at savne dem og det umådelige store, rolige landskab og alt det, som vi og alle vores deltagere i årenes løb har fået med hjem derfra.
Til gengæld er der et mindfulnesskursus under opsejling i Vietnam i april.
Hold øje med dette site….

Leave a Reply